* Hovedside Apologeten / Artikler fra tidligere utgaver / Nr.1 2002: Aktuelt apologetisk
Apologeten


*
*

Aktuelt apologetisk

Aktuelt apologetisk

 

Rex og Hermon fusjonerer!

I de siste dager har man kunnet lese i den kristne dagspresse at Rex forlag og Hermon forlag skal fusjonere. "Vi tror at en sammenslåing av Rex og Hermon blir til velsignelse", sier styreleder Håkon Jahr i Filadelfiaforlaget (Rex). Han fortsetter: " Gjennom Hermons gode salgskanaler vil Rex få anledning til å nå et større marked enn det vi tidligere har hatt. Og gjennom sammenslåingen med Rex, vil Hermon forlag bli pinsebevegelsen sitt forlag, og få en naturlig tilgang til sommerstevner og konferanser i pinsebevegelsens regi."

I denne forbindelse kan det kanskje være på sin plass å minne om hva forlagssjef i Hermon, Svein Andersen, sa i forbindelse med hans oppkjøp av Livets Ord, Norge (Ulf Ekmans norske forlag) for en tid tilbake:

"Vi ser det som en stor hedersbevisning at pastor Ulf Ekman gir oss anledning til å videreføre den visjon og det gode arbeide som er nedlagt i Livets Ord Forlag i Norge. Vi deler hans visjon om vekkelse og fornyelse for skandinavias befolkning, .... Avtalen vil også styrke Ulf Ekman som forfatter i Norge ved at hans bøker kan få en større spredning enn tidligere."

I og med fusjonen med pinsevennenes forlag vil altså Ulf Ekmans bøker få et enda større spredningspotensiale i vårt folk! Er pinsevennene klar over hva de gjør? Er det dette de ønsker? Vet de at dette forlaget også selger bøker av Kenneth Copeland? Er dette problemfritt og helt OK? Jeg oppfordrer alle pinsevenner med ansvarsfølelse til å prøve å gjøre noe i sakens anledning!

 

 

Åge Åleskjær er fremdeles Kenyon tilhenger!

I månedskassetten for januar 2001 sier Åge Åleskjær bl.a.:

"Vi har også noen spesielle tilbud, da, til deg som abonnerer på enten månedens kassett eller månedens CD. For det første, så er det en bokpakke som kommer nå. Jeg vet ikke om du har hørt om E.W. Kenyon, eller bare Kenyon, da, som han ofte omtales som. Mange har jo mange meninger om hans skrifter osv. sånn. Og det er klart det at den generasjonen han tilhørte, da, for han døde i 1948, så er det klart at det fins mange sterke skribenter fra den generasjonen, både Kenyon og Barratt, f.eks..... Så det er så veldig mye bra i Kenyons bøker at vi har plukka ut 3 bøker som vi spesielt vil anbefale." (Siterer så T.L. Osborns rosende omtale av Kenyon) "Og i USA har Kenyon betydd veldig mye for trosforkynnelsen og for alle de som idag står på og forkynner Guds Ord."

Åge anbefaler så Kenyons bok New Creation Realities, "og den er en sterk åpenbaring av hva det vil si å være en ny skapning." Anbefaler også miniheftet Identification som "har et fantastisk innsikt i det som skjedde på Golgata." Tilslutt anbefaler han Two Kinds of Life (forøvrig den boka som selges minst av fra Kenyons forlag i USA) "som gir en veldig krystallklar fremstilling av hva evig liv er.... hvordan vi har fått del i dette evige liv i vår ånd."

I månedens kasset for februar 2001 sier han:

"Men så har vi aldri virkelig studert hva det er som skjer når du blir født på ny - hva innebærer det å være født på ny - hva er en ny skapning for noe. Amen! Det er derfor jeg også har anbefalt folk å lese litteratur av en veldig omdiskutert forfatter som heter E.W. Kenyon. Og jeg vet at jeg liksom banner i kjerka, vet du, men det gjør ikke no' når jeg banner i min egen kjerke, ikke sant? Så, så jeg vet at jeg banner i kjerka når jeg sier at "les Kenyon," fordi, du vet, at det fins masse debatt i Norge om Kenyon og sånn. Og hvis du har noe problem med den debatten i det hele tatt, så hold deg unna Kenyon, da. Det er jo enkelt og greitt. Men, du skjønner, for oss som ikke bryr oss så veldig om den debatten fordi vi vet at det er bare sånn tåkeprat, kan du si, på siden av hva det egentlig handler om. Og jeg vet at ingen forfatter og ingen predikant er fullkommen i sitt lys. Så du vil innse det at den generasjonen av predikanter som Kenyon tilhørte, de har jo veldig mye rart, vet du. Bare begynn og les Barratt - så skal du se hvor mye rart han skriver om. Men, men, men, men det forhindrer ikke det faktum at veldig mange av de brødrene der hadde veldig mye lys. Så jeg anbefaler deg å lese Barratt og, jeg. Men han har mye rart, skjønner du.... Du må huske på at Kenyon er av samme generasjon som Barratt. Men der må jeg si det at Kenyon, han er ikke mye du skal henge'n på, holdt jeg på å si. Det er kolossal åpenbaring. Bare sånn 'by the way,' Osborn sier at Kenyon er den største forfatter siden Paulus, sier'n. Bare så dere har en peiling på hvor lista ligger hen. Han sier at det fins ingen annen kristen skribent, sier Osborn, som Kenyon - siden Paulus. Så det gjør at da blir jeg nysjerrig, vet du. Og jeg har lest de bøkene, en del av de, og jeg kan fortelle deg det at når du for eksempel leser en bok som heter New Creation Realities av Kenyon, så får du litt innsikt i det vi driver og prater om når vi snakker om det å være en ny skapning. Så kan du heller sile vekk hvis det er enkelte ting som kan være litt vanskelig, som bl.a. i en bok som heter From the Cross to the Throne og sånn, som også er veldig lesverdig, men det er klart, du kan jo henge deg opp i enkelte ting der som du da--Ja! Gløm det! Bare les de enkle tingene. Les for eksempel The Two Kinds of Life. Les de der enkle bøkene og finn ut at det er dynamitt. Det er åpenbaring fra Bibelen - fra Guds eget ord."

 

Så langt Åge Åleskjær. Om du kjenner litt til hva Kenyon skriver i sine bøker, burde det gå kaldt nedover ryggen på deg! Det er helt utrolig at Åge ønsker å fremme denne mannens lære, men det gjør han altså tydeligvis!

 

Bokutvalg!

Pinsemenigheten Tabernaklets bokhandel i Bergen har i følge Christer Hoel for tiden. følgende å by på:

fire bøker av Kenneth Hagin (bl.a. boken "Navnet Jesus" !), to bøker av Kenneth og Gloria Copeland og en av Roberts Liardon. Dette bekrefter bare en tendens vi har sett i lengre tid, nemlig at norsk pionsebevegelse er åpne og positive til både forkynnere og forfattere fra trosbevegelsen. Det utrolige er at ingen av bevegelsens bibellærere tar ordentlig til motmæle mot denne utviklingen! Tenk om noen av dem hadde uttalt seg like tydelig som David Wilkerson: "Kenneth Copeland, Kenneth Hagin og Rodney Howard-Browne - om du har noen kassetter eller bøker av disse, så se til å få dem ut av huset. Ikke gi dem bort, men brenn dem opp!" (sagt i en tale i Times Square Church våren 1999)

*

 

NY VIDEO !

En meget opplysende og interessant video som jeg kan anbefale på det varmeste!

Videoen bærer preg av å være laget ut fra en oppriktig omsorg for Guds folk og evangeliets sannheter. Stilen er rolig og saklig hele veien.

Mange klipp fra forskjellige "ministries" Billedkvalitet og opplegg er meget bra.

Videoen er dessverre ikke tekstet til norsk, men skjønner du litt engelsk, vil du ha stort utbytte av å se den.

1 time og 50 minutter spilletid.

Kr. 150 pr. stk. Se bestillingsark på nest siste side.* Hovedside Apologeten / Artikler fra tidligere utgaver / Nr.1 2002: Aktuelt apologetisk
Apologeten